5 pályakezdő munkanélküli fiatal 12 havi foglalkoztatása alapítványunknál

Elindult az Új Széchenyi program keretében, az Európai Unió támogatásával megvalósuló

„FOGLALKOZTATÁSI PROGRAM A KORSZERŰ KERESKEDELEMÉRT ALAPÍTVÁNYNÁL”

(TÁMOP-1.4.1-12/1- 2013 – 0230 )

A projekt 5 pályakezdő munkanélküli fiatal 12 havi foglalkoztatásához ad 100%-os támogatást.

Az alapítvány által meghirdetett 5 asszisztensi állásra 10-szer annyi jelentkező adta be a pályázatát. Ez a szám is azt támasztja alá, hogy a megyében, de országos szinten is van még tennivaló a fiatalok foglalkoztatásának növeléséért.

A felvettek száma az alapítvány szempontjából igen jelentős létszámnövekedést eredményez, megyei-, országos arányok tekintetében viszonylag csekély, mégis hozzájárul a kormány által meghatározott célkitűzés – a foglalkoztatás növelése – megvalósításához.

Az álláshirdetésre beérkezett pályázatokat az alapítvány a pályázati kiírásban meghatározott szempontok alapján kiértékelte, majd a feltételeknek megfelelő pályázókat állásinterjúra behívta.

Az állásinterjúk után sor került az 5 fiatal kiválasztására, akikkel az alapítvány 2014. április 1-jén munkaszerződést kötött. A fiatalok különböző területeken – marketing-, kommunikáció és rendezvényszervező; személyi-, pénzügyi-, ügyintézői asszisztensként – kezdték meg a munkát.

A 15 hónapos (12 hó támogatott + 3 hónap továbbfoglalkoztatás) időszak lehetőséget biztosít arra, hogy a fiatalok munkatapasztalatokhoz jussanak, a tanulmányaik során szerzett ismereteiket hasznosítsák, bővítsék.